Örömteli volt ezt a kihívást teljesíteni, mert a mellett, hogy több funkcióra alkalmas helyiségelrendezés kialakítása volt a cél, meg kellett tartani a régi nagypolgári lakás elemeit és hangulatát. Ezen felül alkalmassá kellett tenni az ingatlant, hogy a modern kori lakáspiac felső kategóriájában is érvényesülni tudjon. A lakás eredeti állapotában teljesen alkalmatlan volt életvitelszerű használatra vagy értékesítésre, ezért minden elavult szerkezetet le kellett bontani, hogy tiszta lappal indulhasson a felújítás.
A felújítás során új ajzatbeton került kiöntésre, új válaszfalakat készítettünk modern alapanyagokból, így a belső szerkezetek is megújultak. A nagy belmagasság jobb kihasználása érdekében galéria is ki lett alakítva a lakásban. A gépészet is teljesen megújult, mely most már megfelel a 21. század elvárásainak. Az erős- és gyengeáramú rendszerek is ki lettek cserélve, így modern, praktikus és biztonságos környezetet alkotnak. Az ingatlan el lett látva klímaberendezésekkel, hogy a komfortszintet tovább emeljük. Ez utóbbi nem is valósulhatott volna meg, ha az erősáramú vezetékek és berendezések nincsenek kicserélve.
A felületképzések során minden fal újra lett glettelve és az Ügyfél által választott színekre lett festve. Új melegburkolatok is készültek a helyiségekben, ami a jól bevált és a lakáshoz leginkább illő hagyományos csaphornyos parketta formájában öltött testet. A vizes helyiségek is teljesen megújultak, így új, grandiózus kőlapokkal burkoltuk a felületeket és természetesen új szaniterek is beépítésre kerültek. Az eredeti, 120 éves nyílászárókat óvatosan kibontottuk, az összes festékréteget eltávolítottuk és a teljes körű restaurálás után visszaépítettük a helyükre. E mellett elkészült az új, modern konyha, mely pontosan illik a környezetébe, illetve további beépített bútorokat is készítettünk, hogy a lakás minden apró szeglete hasznos területté váljon.